Taalcoaching en activiteiten 


Taalcoaching en Taalmaatjes


In het Leeshuis vinden taalcoaching-activiteiten plaats door getrainde vrijwilligers. De activiteiten zijn bedoeld voor mensen met een niet-Nederlandse moedertaal om hun Nederlands te verbeteren, en worden op verschillende manieren gratis aangeboden.


Taalmaatjes
Er zijn taalcoaches in het Leeshuis voor individuele begeleiding. Je kunt een afspraak maken voor een gesprek dan bekijken we wat je nodig hebt en hoe we daar samen invulling aan kunnen geven.

MeeleesclubElke donderdagmiddag is er van 13:00 tot 14:30 de Meeleesclub onder leiding van Conny. We lezen en bespreken samen bijvoorbeeld een artikel uit de krant. De club is voor mensen die hun Nederlands willen verbeteren en hun woordenschat willen vergroten. Voor deelname aan deze groep heb je niveau B1 nodig.

TaalcaféElke donderdagochtend van 10:30 tot 11:45 uur is er Taalcafé. Onder leiding van Lieske doen we taalspelletjes, rollenspel en praten met elkaar om je Nederlands te oefenen en te verbeteren. Het is een kleine gezellige groep. Om deel te nemen aan het Taalcafé moet je niveau A2 hebben (of bijna A2).

Meer informatie of aanmelden voor een van deze activiteiten kan via leeshuis@tolhuistuin.nl,
onze facebook en instagram pagina.

Andere activiteiten


Het Leeshuis onderneemt verschillende activiteiten in de buurt, zowel in samenwerking met de Tolhuistuin als zelfstandig.

Zo brengen we werkbezoeken aan basisscholen in de buurt, het Hyperion Lyceum, bibliotheken en Huizen van de Wijk. Ook zijn we aanwezig bij literaire events als Read My World, Spoken Word en Noorderwoord. Daarnaast werken we samen met Doras/Gezond Noord en Voorleesexpress. Bij verschillende evenementen van de Tolhuistuin zijn we geopend en zetten we een kistje met boeken voor je neer. Of lezen we kinderen voor in een grote fauteuil in de Tuin. Ook leveren we zo nu en dan boeken aan initatieven als de
Voedselbank, de Gewichtige Dames, de Florakokjes en verzorgingstehuizen in Amsterdam Noord.

Lijkt het je leuk om samen te werken? Neem dan contact op met leeshuis@tolhuistuin.nl

︎ ︎


Tolhuistuin

info@tolhuistuin.nl
www.tolhuistuin.nl


Privacybeleid Tolhuistuin
Over Tolhuistuin

*Houd de website en de social media in de gaten voor updates en openingstijden tijdens maatregelen omtrent COVID-19.


︎ ︎


Leeshuis

leeshuis@tolhuistuin.nl
www.leeshuis.com

Tolhuisweg 4
1031 CL Amsterdam


Woensdag t/m zondag geopend
van 12:00 tot 17:00.